All Units

076 205 51 99

Bijna altijd bereikbaar!

WhatsApp

Bijna altijd bereikbaar!

Onze organisatie

Bezichtiging op afspraak

70d73ba0 7e69 4434 b588 aa17b7a710d0 1

Kapsalon aan huis.

Wij leveren luxe en moderne op maat gemaakte units die jij gebruikt voor je kapsalon aan huis.

Vanaf € 14.450.-

All
units

Kapsalon aan huis

Een kapsalon aan huis biedt het gemak en de intimiteit die je als kapsalon eigenaar wilt om jouw klanten een professionele kapperservaring aan te kunnen bieden. Het grootste voordeel is dat je dit binnen de comfortabele setting van je eigen huis doet.

Met een kapsalon aan huis is jouw professionele ruimte altijd binnen handbereik, waardoor je snel kunt schakelen tussen werk en privé. Dit is een fijne optie voor mensen met een druk privéleven, of mensen die er tegenop kijken om een duur pand te huren en lange afstanden te rijden.

5c277589 0430 4802 b807 55f682ea0bcc
Gastverblijf unit

Eigen kapsalon aan huis

Het starten van je eigen kapsalon aan huis stelt je in staat om je passie voor haarverzorging te combineren met het comfort van thuiswerken. Met de vrijheid om je eigen werkschema te bepalen en de flexibiliteit om je diensten aan te passen aan de behoeften van je klanten, kun je een onderneming opbouwen die werk vóór jou, in plaats van jij voor de onderneming.

Om klanten een professionele ervaring te bieden is het wel belangrijk om een goede ruimte vrij te maken of aan te schaffen om jouw kappersdiensten in aan te bieden. Hiervoor kan je denken aan ruimtes die je al hebt, zoals een vrijstaande kamer, garage of een tuinhuis, maar je kunt ook investeren in een salon unit. Dit is een luxere optie waarmee je klanten gegarandeerd een 10/10 ervaring biedt en een goede scheiding tussen werk en privé creëert.

Op maat gemaakt

Een kapsalon aan huis beginnen met een salon unit biedt de mogelijkheid om de perfecte omgeving creëren voor het leveren van hoogwaardige kappersdiensten. Je richt jouw salon unit precies in zoals jij dat wilt en kunt deze in de loop der jaren altijd nog aanpassen, uitbreiden of verplaatsen. 

Kleine kapsalon aan huis

Een kleine kapsalon aan huis is ideaal voor kappers die graag een intieme en persoonlijke sfeer willen creëren voor hun klanten.

Met een beperkte ruimte kun je je volledig concentreren op het leveren van hoogwaardige diensten en het opbouwen van sterke relaties met je klanten.

Grote kapsalon aan huis

Een grote kapsalon aan huis biedt de mogelijkheid om uitgebreide diensten aan te bieden en eventueel zelfs personeel in dienste te nemen waardoor je een grotere hoeveelheid klanten tegelijk kan bedienen.

Met voldoende ruimte kun je verschillende stations inrichten voor knippen, kleuren, stylen en meer, waardoor je een volledige kapperservaring kunt bieden aan je klanten.

bbe874f2 a053 4332 a281 96a829c9bb36 1
DutchDreamBox containerwoning keuken

Kapsalon aan huis starten in 7 stappen

Het starten van een kapsalon aan huis vereist zorgvuldige planning en voorbereiding. Volg deze zeven stappen om van je droom een succesvolle realiteit te maken:

 1. Onderzoek en planning: Leer de regelgeving en vereisten kennen voor het starten van een kapsalon aan huis in jouw regio.
 2. Creëer je werkruimte: Richt een comfortabele en professionele kappersruimte in, aangepast aan jouw behoeften en voorkeuren.
 3. Investeer in uitrusting: Zorg voor hoogwaardige kappersbenodigdheden en apparatuur om professionele diensten te kunnen leveren.
 4. Promotie en marketing: Maak gebruik van diverse marketingkanalen om je kapsalon aan huis te promoten en klanten aan te trekken.
 5. Klantenservice: Bied uitstekende klantenservice en zorg voor een plezierige en ontspannen ervaring voor elke klant.
 6. Beheer je agenda: Stel een efficiënt afsprakensysteem op om je tijd effectief te beheren en je klantenbestand te laten groeien.


Blijf innoveren
: Blijf op de hoogte van de laatste trends en technieken in de kappersbranche en blijf je diensten en vaardigheden verbeteren.

Gastverblijf unit
Gastverblijf unit
unitgebouw

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het starten van een kapsalon aan huis zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden, waaronder:

Kapsalon aan huis vergunning

Het verkrijgen van de juiste vergunningen is belangrijk bij het starten van een kapsalon aan huis.

Zorg ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten en vergunningen voor het runnen van een kapperszaak vanuit je huis.

Hiervoor kun je het best het bestemmingsplan van jouw gemeente raadplegen. Als je hier hulp bij nodig hebt, dan kunnen wij hierin natuurlijk begeleiden. Wij hebben al veel ervaringen met het ondersteunen bij aanvragen van verguninningen.

Regels voor een kapsalons aan huis

Bij het starten van een kapsalon aan huis komen ook specifieke regels en voorschriften die van toepassing kijken, het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn voordat je begint. 

 • Hygiënevoorschriften: Zorg ervoor dat je voldoet aan de hygiënenormen die gelden voor kappersdiensten. Dit omvat regelmatige reiniging en desinfectie van apparatuur, het gebruik van schone handdoeken en het handhaven van een schone werkomgeving.

 • Veiligheidsmaatregelen: Zorg voor de veiligheid van zowel jou als jouw klanten door te voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften die van toepassing zijn op kappersdiensten. Dit kan onder meer het gebruik van beschermende kleding en apparatuur omvatten, evenals het implementeren van brandveiligheidsmaatregelen.

 • Milieuregels: Houd rekening met eventuele milieuregels die van invloed kunnen zijn op jouw kapsalon aan huis, zoals regels met betrekking tot het gebruik en de verwijdering van chemicaliën en afvalstoffen.

 • Geluidsbeperkingen: Aangezien jouw kapsalon zich in een woonwijk bevindt, moet je mogelijk rekening houden met geluidsbeperkingen om overlast voor jouw buren te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op de werktijden waarop lawaaierige apparatuur kan worden gebruikt.

Financieel

Ook financieel moet je met het een en ander rekening gaan houden wanneer je een kapsalon vanuit je eigen huis begint. Naast de huurkostenbesparing en de mogelijkheid om jouw eigen werkschema te bepalen, zijn er enkele financiële overwegingen waar je rekening mee moet houden, namelijk:

 • Belastingen: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de belastingregels die van toepassing zijn op jouw kapsalon aan huis. Dit omvat onder meer inkomstenbelasting, omzetbelasting (BTW) en eventuele lokale belastingen. Het is verstandig om een boekhouder of belastingadviseur te raadplegen om ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle belastingverplichtingen.

 • Sparen voor noodgevallen: Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om een financiële buffer op te bouwen voor onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, onverwachte kosten of een periode van verminderde inkomsten. Zorg ervoor dat je regelmatig geld opzij zet voor noodgevallen om financiële stabiliteit te waarborgen.

 • Investeren in nieuwe apparatuur: Om concurrerend te blijven en hoogwaardige diensten te leveren, kan het nodig zijn om te investeren in nieuwe apparatuur en technologieën voor jouw kapsalon aan huis.

  Dit kan een aanzienlijke financiële investering vereisen, maar het kan op de lange termijn de moeite waard zijn door het verbeteren van de kwaliteit van jouw diensten en het aantrekken van nieuwe klanten.

  Overweeg om een budget op te stellen voor apparatuur upgrades en om regelmatig te investeren in de nieuwste technologieën om jouw kapsalon aan huis up-to-date te houden.

Uniek aan onze salons

4P4A2889

Op maat gemaakte kapsalons aan huis

Binnen enkele weken geleverd

Informatie
Aanvragen